Vem äter fisken?

Second Opinion(ägare kärnkraftbolagen) skriver:

Nya rapporter från både det Internationella kärnenergiorganet och FN:s klimatpanel visar att kärnkraft behövs för klimatet.

 

Sunt Förnuft(ägare du och jag) skriver:

Nya rapporter från både det Internationella solenergiorganet och FN:s klimatpanel visar att kärnkraft inte behövs för klimatet.

 

Kärnkraft

För att producera 1 kWh el med kärnkraft blir det alltid 2 kWh spillvärme som alltid spiller ut i haven eller luften. Den spillvärmen blir ”Global heating”. Det blir dock alltid 3 kWh extra spillvärme från kärnkraften då även den kWh som blir el snart omvandlas till extra spillvärme. Dessa 3 kWh blir ”Global heating”. Anledningen till att kärnkraften ger 3 kWh extra spillvärme för varje använd kWh är att kärnkraften tas ur jorden från material som annars aldrig skulle bidra till ”Global heating”.

 

Förnybart

För att producera 1kWh el med vattenkraft, vindkraft, solkraft eller vågkraft blir det 0 kWh spillvärme. Det blir ingen”Global heating”. Anledningen till att 1 kWh el från vattenkraft, vindkraft,solkraft eller vågkraft inte blir spillvärme efter användning, till exempel vid kokning av kaffevatten, är att denna kWh redan finns naturligt på jordklotet i samband med elproduktionen. Det kan inte bli någon extra spillvärme.

 

Vad gör du hemma?

Kokar du ditt kaffe eller tvättar du din tvätt med eller utan ”Global heating”?

Det är lätt att koka kaffet utan ”Global heating”.

Gå bara in på Elskling.se eller liknande och välj nytt elavtal med 100 % förnybar el.

 

Civilingenjör Lars Sundström SunToEarth

 

Fotot: Ringhals sprider kanske inte helt gemytlig värme.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.