Tänker moderaterna bryta Energiöverenskommelsen från 2016?

Lars Hjälmerud(M), näringspolitisk talesperson,  kom med en liten chock när han i en insändare i Ny Teknik bryter mot moderaternas partilinje.

”Kärnkraft kommer att ha en viktig roll i vår elproduktion under en lång tid framöver – även efter 2040” skriver Lars Hjälmered (M).

Vi har en parlamentarisk överenskommelse mellan en överväldigande majoritet av våra partier från 2016 om att vi ska nå 100 % förnybar el till 2040.

Moderaterna har skrivit på denna överenskommelse.

Följer du denna överenskommelse Lars Hjälmerud?

”Sverige står inför omfattande energiutmaningar och omställningar, framför allt när det gäller att klara effektbehoven, på tio års sikt. Om vintern 2020–2021 blir en så kallad tioårsvinter, kan exempelvis det förväntade effektunderskottet bli uppemot 3000 megawatt.”

Gällande effektbalansen: Har du, Lars Hjälmerud, läst ” På väg mot en elförsörjning baserad på enbart förnybar el i Sverige Version 4.0” skriven av Lennart Söder, proffessor i Elektriska Energisystem, Kungliga Tekniska Högskolan”?

Om du hade läst denna rapport skulle du aldrig skrivit din insändare. Om så varje vinter framöver blir en 100-årsvinter kommer eleffekten räcka till och bli över.

Jag förmodar att Lars Hjälmerud varken är tekniker eller ingenjör då det han skriver om känns så tunt. Han har förmodligen bara fördjupat sig i kärnkraftsvänliga tidningsartiklar. Förstår inte Lars Hjälmerud att det svenska kärnkraftsfolket är på väg att bli arbetslösa och därför slåss för sina liv. Därför försöker de i diverse tidningsartiklar in i det sista manipulera och fara med osanning så att de får ha lite kärnkraft kvar.

Alla intelligenta människor vet idag att den förnybara energin tar över och det finns ingen som tror något annat.

Moderaterna kommer att tappa så många röster på din insändare. Har du verkligen fått ok på insändaren från din partiledning?

Alliansen kommer kanske förlora valet på grund av din insändare.

”Genom energiöverenskommelsen har vi också gjort det möjligt att bygga tio nya reaktorer”

Snälla Lars Hjälmerud: Till och med den värste kärnkraftsentusiasten Vattenfalls Magnus Hall säger att ny vindkraft är mycket billigare är ny kärnkraft.

Ingen tror att det lönar sig bygga ny kärnkraft i Sverige. Det är fritt fram för var och en att bygga ny kärnkraft i Sverige. Varför är det ingen som vill investera i ny kärnkraft i Sverige? Det är för dyyyyrt! Däremot investeras för fullt i vindkraft och solkraft  i Sverige. Även biokraft och vattenkraft har sina investerare i Sverige.

Lars Hjälmerud, du har kanske dribblat bort 100.000 röster i valet. Jag funderade själv på att rösta på moderaterna en gång till men du schabblade bort inte bara min röst utan många många fler.

Varför gör Lars Hjälmerud detta?

Är det tänkt som en desperat flört med sverigedemokratiska väljare?

Har vi inte alla, under den senaste tiden,  lärt oss att väljarna vill ha stabila partier, inga vingelpettrar.

 

 

 

Civilingenjör Lars Sundström SunToEarth

Bilden: Lars Hjälmerud

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.