Sverigedemokraternas fina representanter

En grupp unga män satt i en park i Malmö och diskuterade. Hur fan ska vi kunna tjäna pengar, sa Sonny. Vi har ju bara socialbidragen. Ja vet, sa Jimmy, vi startar ett sånt där politiskt parti!

I en artikel i Expressen den 17 februari 2019 skriver sverigedemokratiska partiets miljöpolitiske talesperson tillsammans med sverigedemokratiska partiets landsbygdspolitiske talesperson en gemensam artikel:

”Låg- och medelinkomsttagare ska inte finansiera en närmast religiös symbolpolitisk klimatpolitik som ställer stad mot landsbygd och välbärgade mot sämre bemedlade”

De skriveren politik för mer sammanhanhållningochvälbärgade mot sämre bemedlade

Artikeln förvirrar mig. Vad är sammanhanhållning? En sammanhållning för hanar? Vad är sämre bemedlade? Menar författarna mindre bemedlade eller att vissa bemedlade är sämre? Förmodligen menar författarna sämre lottade och blandar helt enkelt ihop orden.

sverigedemokratiska partiets miljöpolitiske talesperson tillsammans med sverigedemokratiska partiets landsbygdspolitiske talesperson” låter fint men vilka står bakom dessa fina titlar:

Martin Kinnunen SD dömd en gång

Sverigedemokratiska partiets miljöpolitiske talesperson visar sig vara Martin Kinnunen:

”Regeringen vill stoppa riksdagsledamoten Martin Kinnunen (SD) från ett statligt uppdrag i Gentekniknämnden. Anledningen är att Kinnunen är dömd för bokföringsbrott.

– Jag kommer be Sverigedemokraterna att nominera någon annan, utan kriminell bakgrund, om de kan hitta någon, säger justitieminister Morgan Johansson (S).

Gentekniknämnden utgörs av åtta riksdagsledamöter, en från varje parti. Myndighetens uppgift är att främja ”en etiskt försvarbar och säker användning av gentekniken

Sverigedemokraternas förre representant i nämnden, Anders Forsberg, har lämnat nämnden och riksdagen efter att ha dömts för förskingring.”

Anders Forsberg fd riksdagsman SD dömd till 1 års fängelse

SD i ett internt valstrategidokument;

“Vi har haft problem med sabotage – men att få en valstuga nedbränd är inte nödvändigtvis illa för oss: det kan bli en trevlig tidningsartikel. Därför kan det vara god strategi att sätta upp en brännbar (tom, naturligtvis) valstuga i valkampanjens inledning”.

År 2007 ska Martin Kinnunen med fru(också sverigedemokrat)ha överfallits och bakbundits med tejp i sitt hem. “På tejpremsan anträffades ett fingeravtryck men det är nu klarlagt att det härrör från målsäganden själv” uppgav åklagaren Tora Holst några månader senare när fallet lades ned.

Runar Filiper SD dömd 13 gånger

Sverigedemokratiska partiets landsbygdspolitiske talesperson visar sig vara Runar Filper:

Riksdagsman Runar Filper SD Sunne är dömd 13 gånger för brott, bland annat misshandel, stöld och narkotikabrott och har avtjänat flera fängelsestraff. Riksdagsman Runar Filper, SD, har funnits med i nazistiska Riksfrontens kontaktregister och har enligt Säpo prenumererat på den nazistiska tidningen Info 1. Runar Filper arbetade på Samhall innan han blev riksdagsman.

Övrigt

Av 47 sverigedemokratiska riksdagsledamöter är sex dömda för brott och ytterligare två åtalade och kommer att dömas senare i år. Brottsligheten i gruppen omfattar allt från grovt bokföringsbrott, skattesmitning, förtal, misshandel, stöld och våld mot tjänsteman till narkotikabrott.

Andelen dömda brottslingar i gruppen ligger kring 15 procent. Det betyder att den sverigedemokratiska överrepresentationen i kriminalitet är minst fyra gånger så stor som invandrarnas.

SD:arnas favoritekonom Tino Sanandaji, karaktäriserar Sverigedemokraterna som ”ett gäng skånskt trash med låg IQ”.

Adam Marttinen – omhändertagen av polis för fylleri

Marttinen omhändertogs av polis för fylleri i januari år 2012 efter att väktare på en krog i Eskilstuna kallat på polis. Anledningen var att Marttinen var alldeles för full. Marttinen ska också gått fram till en person med invandrarbakgrund och sagt “fast jag är rasist gillar jag dig”.

Riksdagsman Pawel Gamow fd SD, riktar mycket hårda anklagelser mot partiledningen och SD:s gruppledare Mattias Karlsson.

– Det har förekommit olika lagbrott som ekonomisk förskingring av skattemedel, det har begåtts flera våldtäkter inom partiet, säger Pavel Gamov.

En tidigare vice ordförande i SD, iklädd naziuniform, brände böcker av överlevande från förintelsen. En tidigare ordförande i ungdomsförbundet, beväpnad med en handgranat, stoppades 1993 av polis bara några meter från den talarstol där Vänsterpartiets ordförande Gudrun Schyman skulle hålla ett förstamajtal.

Mattias Karlsson påstod att Zlatan Ibrahimovic, född och uppvuxen i Malmö med svenskt medborgarskap, inte är svensk på grund av sitt ”kroppsspråk”. Jimmie Åkesson kallade Zlatan för legosoldat.

Björn Söder, riksdagens andre talman, har kallat Sveriges homosexuella för ”avarter” som ”aldrig kommer att vara normala” och hävdat att inte heller samer eller judar är riktiga svenskar.

Bland dagens 49 SD-ledamöter är fem dömda för brott, bland annat förtal, misshandel och narkotikabrott. Det innebär en mycket kraftig överrepresentation. Medan endast 5 procent av sverigefödda, med svenskfödda föräldrar, varit misstänkta för brott, är motsvarande siffra för dömda SD-ledamöter dubbelt så hög.

Och tittar man på än grövre brottslighet, som narkotikabrott, kommer ingen annan grupp ens i närheten av de Sverigedemokratiska riksdagsledamöterna. Medan 0,5 procent av de sverigefödda och 1 procent bland de utlandsfödda varit misstänktaför narkotikabrott är motsvarande siffra för dömda SD-riksdagsledamöter över 2 procent, det vill säga dubbelt så högt som bland utlandsfödda.

Andel dömda för misshandel eller grov misshandel

Sverigefödda med svenskfödda föräldrar 1,4

Andragenerationsinvandrare 2,4

Utlandsfödda 4,1

Sverigedemokratiska riksdagsledamöter 4,1

Källa: BRÅ, Rapport 2005:17

År 2010 anmälde sverigedemokraten David von Arnold Antoni att han misshandlats och fått ett hakkors inristat i pannan, men både rättsläkare och polis gjorde andra bedömningar: ”Starka skäl beträffande läge och utseende talar för att skadan är självförvållad” lät ett utlåtande enligt Sydsvenskan.

Nästa jävel som ojar sig över hur synd det är om alla snälla muslimer när det ligger blödande norrmän på gatan kommer avföljas!”, twittrade Jimmie Åkessons dåvarande pressekreterare Linus Bylund efter Utöya-massakern. Kent Ekeroth twittrade samma dag ”Någon som vågar sig på en gissning vem som ligger bakom bomberna i Norge?” och la till ”Nej, jag kommer inte kalla er islamofober”.

I våras dömdes Mikael Säbom för grov rattfylla, innehav av revolver utan tillstånd och brott mot knivlagen. Som straffad kunde han inte längre arbeta politiskt. Nu är Mikael Säbom tillbaka som SD:s talesman i Strömsund.

SD Karlshamn har valt in en ny suppleant, Christopher Gårner, i styrelsen. Christopher Gårner är dömd för grov misshandel, hemfridsbrott och olaga hot:

Under ett svartsjukedrama i december 2008 dök Christopher Gårner upp vid en lägenhet som tillhörde en kvinna han haft en relation med. I lägenheten befann sig kvinnan med sin nya pojkvän. Christopher Gårner dunkade på hennes fönster och skrek till mannen ”kom ut din jävel, jag ska slå ihjäl dig och negerjävel.”

”Nyligen har ett flertal jägare i samband med vinterns vargjakt utsatts för hot, förföljelse och skadegörelse från dessa maskerade aktivister. Vi i Sverigedemokraterna vill se hårdare åtgärder för att garantera tryggheten för dem som utsätts för kriminell aktivism.

Runar Filper (SD) Landsbygdspolitisk talesman”

Markus Wiechel, riksdagsman för SD, kallar svarta afrikaner för ”satans jävla aphelveten” och ”efterblivna jävla pensionsräddare!” han ”vill döda folk” och förolämpade också sexuellt en kvinnlig partikamrat i 70-årsåldern.

Hög intellektuell nivå på SD-kansliet

De står bredvid varandra i bokhyllan på SD-kansliet: Håkan Juholt och Karl XII.

– Jag tror inte man ska dra för stora växlar på det, eller att man ska jämföra dem, skrattar Jimmie Åkesson. Någon fick bara i uppdrag att fylla upp med böcker.

Så det gäller bara att ta på sig kavaj och slips och ställa in några bokhyllor med böcker? Så att läsa böckerna är det inte frågan om?

Civilingenjör Lars Sundström SunToEarth

lars@suntoearth.se

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.