Söt o snygg var stygg.

Säpo ska nu utreda Ulla Sandborgh och Svenska kraftnät.

Svenska kraftnät ska se till att elnätet är säkert och miljöanpassat. Som jag skrivit tidigare är Svenska kraftnät verkligen inte miljöanpassat.
Nu visar det sig inte heller vara säkert. Vi vill inte gärna att ryssarna ska veta hur elnätet är uppbyggt.

Sirpa Holmroos Foto Svk

Den HR-direktör som raderade känsliga mail är
Sirpa Holmroos, 54 år, nyanställd av Ulla Sandborgh, 58 år. Ulla Sandborgh:s kvinnliga Riokompis från SÖT AB var förmodligen inte heller säkerhetsklassad. Sirpas kvinnliga vän från AB SNYGG som Sirpa tyckte var ” fin både på insidan och utsidan” var inte heller säkerhetsklassad. https://suntoearth.se/uncategorized/foretagen-sot-ab-och-ab-snygg-inblandade-i-harva-pa-svenska-kraftnat/

Ulla Sandborgh sa att inga höga chefer tagit del av ”uppgifter som motiverar en högre säkerhetsklass”. Enligt DN har flera höga chefer blivit anställda eller anlitade utan att det genomförts ordentliga säkerhetsprövningar av dem.

– När det gäller vilken information de personer som DN har pekat på har haft tillgång till, är vår bedömning att de inte har fått information som motiverar högre säkerhetsklass än vad de hade vid tillfället, har generaldirektör Ulla Sandborgh skrivit. 

Visselblåsaren i ledningsgruppen på Svk säger att alla höga cheferna har tagit del av hemliga uppgifter i sina yrkesroller. Ulla Sandborgh medgav på tisdagen till andra chefer på Svk att hon ljugit.

Under torsdagen den 17 januari var Ulla Sandborgh och energiminister Ibrahim Baylan kallade till näringsutskottet för utfrågning.

Ulla Sandborg Foto TT

Efter mötet medgav Ulla Sandborgh brister i myndighetens säkerhetsskyddsarbete – men nekade till att dessa skulle äventyra rikets säkerhet.  

– Det finns ett tillfälle när en person har fått tillgång till information som den inte borde ha haft i den säkerhetsklass den var i. Nu är den personen säkerhetsklassad i en den klass den borde haft för att få den informationen sa Ulla Sandborgh.

Svenska kraftnäts HR-direktör Sirpa har raderat mejl. Mejl som är återskapade och utlämnade till DN och SÄPO.

Ulla Sandborgh gör nu en pudel och säger efter mötet med SÄPO: Detta är allvarligt.

Energiminister Ibrahim Baylan svär sig fri: Jag visste ingenting men bra att SÄPO tar tag i det!

Det är bara fyra månader sedan konferensen Ei 10 år, där Ulla Sandborgh och Ibrahim Baylan stod på podiet och öste beröm över varandra. https://suntoearth.se/uncategorized/lojliga-familjen/

Civilingenjör Lars Sundström SunToEarth

lars@suntoearth.se

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.