Plats 91-100 bland de 100 viktigaste makthavarna inom energi, klimat och miljö i Sverige.

Är du med på listan?

Fram till valet i höst kommer SunToEarth att berätta om de 100 viktigaste personerna inom  energi, klimat och miljö i Sverige. Men bara tio åt gången. Det kommer att handla om dem som verkligen gör nåt. Listan kommer inte, som det brukar vara, skrivas för inbördes beundran och full med chefer och administratörer utan den ska vara full med folk som gör skillnad.

Tipsen strömmar fortfarande in och listan är ännu inte komplett så ge gärna ditt förslag.

 

91-100 Skäms-placeringarna men också lättnadens tio placeringar. Om du inte är med här kan du andas ut.

 

  1. Per Langer vd Fortum Sverige. Förespråkar kärnkraft i det fördolda. Tror att folk som installerar solceller gör det för att värma sina pooler. Per Langer har inte hört talas om poolvärmepumpar. Info till Per Langer: ”Det fina med solceller är att det är en demokratisk energikälla. Folk bestämmer själva vad de vill använda solelen till.”

 

  1. Tuula Teeri, vd Kungliga Vetenskapsakademien(KVA). KVA har många likheter med ökända Kungliga Svenska Akademien. KVA är en vetenskaplig organisation som inte kan räkna eller som en av mina vetenskapliga kontakter uttryckte det: KVA har låtsasexperter. KVA är helt ute och cyklar gällande enkla matematiska beräkningar för Sveriges vindkraft. Det som bör undersökas närmare är varifrån den hemliga klubben KVA får sina pengar. Som med Kungliga Svenska Akademin har tiden gått ifrån KVA. Deras ledamöter fick kanske pris på 1960-talet gällande hur man effektivast försluter en syltburk men det är nu andra tider och KVA lever i det förgångna. Lägg ner KVA!

 

93. Göran Skoglund, pressansvarig Öresundskraft, avdelning ”Inte de skarpaste knivarna”, frågade mig efter att kompisen Anton Steen sagt upp sin    prenumeration på SunToEarth nyhetsblad: ”Frågan är om du nu ska bli mildare i din  granskning av makten så att du inte tappar läsare…”Detta skrev Göran Skoglund efter min artikel från den 9 februari 2018 där jag kritiserar el- och Energibolagen i samband med NEPP-konferensen.

 

  1. Mats Olin driver kärnkraftpositiva Second Opinion som husorgan för Energiföretagen Vattenfall, EON, Fortum, Ellevio m fl och låter inga kritiska röster komma fram. Second Opinion Nyheter AB, grundad 2008, ansåg sig komplettera, fördjupa och granska nyheter från andra medier. ”Det är även en plats för diskussion och debatt om medier och journalistikens utveckling. Tjänstens artiklar kallas second opinions och skrivs av betalande företag/organisationer, den egna oberoende redaktionen eller privatpersoner.”

Second Opinion hade två undereditioner, Second Opinion Medieetik och Second Opinion Energi.

Medieetik gick i graven och Mats Olin tog över själv, nu utan etik.

Privatpersoner kan skriva inlägg utan kostnad(dock med kärnkraftscensur) och företag/organisationer betalar för att få publicera artiklar.

 

  1. John Hardwick, Conventus Media, kärnkraftsentusiasten, som driver ett stort antal energitidskrifter med dold agenda. Publicerar låtsasartiklar om förnybara energikällor, dock alltid med en negativ tvist.

 

  1. Pernilla Winnhed, vd Energiföretagen, som fortfarande hoppas att kärnkraften ska kurera sig. Uttalar sig gärna om hur svårt det kommer att bli om vi avvecklar kärnkraften.

 

  1. Åsa Domeij, Axfood, miljöpartist nr 1 som valde ”trygg” försörjning. Har tappat sitt miljöengagemang totalt.

 

  1. Yvonne Ruwaida, Vattenfall, miljöpartist nr 2 som valde ”trygg” försörjning. Har också tappat sitt miljöengagemang och kör numera en motorcykel som spyr ut mycket mer avgaser än en normal bil.

 

  1. Lars Holmquist, Göteborg Energi, brukar säga ”No wind, no sun, no problem” mellan skål och vägg.

 

  1. Magnus Hall vd Vattenfall. Magnus Hall finns sist på listan som en påminnelse om hur illa utvecklingen skulle kunnat gå. Magnus Halls alla smutsiga meriter talar för sig själva.

 

Civilingenjör Lars Sundström SunToEarth

 

Bilden: Göran Skoglund, pressansvarig Öresundskraft

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.