Moderaternas plötsliga uppvaknande inför klimathotet?

Klimatförändringen är ett säkerhetspolitiskt hot

Den snabba befolkningstillväxten i kombination med fortsatta klimatförändringar riskerar att spä på spänningarna med nya konflikter och ökade flyktingströmmar som följd.

Ungefär hälften av alla bostadsinbrott begås i dag av utländska stöldligor.

 Hans Wallmark (M)

Ordförande utrikesutskottet

Riksdagsledamot från Ängelholm”

Nu smälter Antarktis! Flyktingarna kommer!! Flyktingarna kommer!!

Det skulle vara bättre för miljön om en större andel av exempelvis det kött som konsumeras runtom i världen kom från svenska gårdar.

Inför måndagens julbord har i alla fall jag beställt en svensk julskinka. Den tänker jag griljera med min skånska senap. Hur gör du?

Maria Malmer Stenergard (M)

Miljö- och jordbrukspolitisk talesperson och riksdagsledamot”

Riksdagsledamot Maria Malmer Stenegard (M)

Men riksdagsledamot Maria, om köttet som konsumeras i Japan, Kina, USA, Australien, Thailand, Indonesien, Kanada och hela Sydamerika skulle komma från svenska gårdar skulle ju transporterna innebära en försämring av miljön!

Riksdagsledamot Maria, har du tänkt på att väldigt många av de svenska konsumenterna inte har råd med en svensk julskinka?

Väldigt många har aldrig ätit kött. Foto Svt

Riksdagsledamot Maria, har du tänkt på att ännu fler av de svenska konsumenterna inte ens skulle drömma om att beställa en svensk julskinka? Det är huvudsakligen den svenska överklassen som beställer sin julskinka.

 Riksdagsledamot Maria, vanligt folk går till sin livsmedelsbutik och köper en av de julskinkor som finns där. Tänkte att du skulle få veta hur vanligt folk gör. Det finns till och med svenskar som inte har råd att köpa någon skinka alls.

Jag som för en sekund trodde att moderaterna vaknat inför klimathotet, men det är som vanligt.

Civilingenjör Lars Sundström SunToEarth

lars@suntoearth.se

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.