METRO går i konkurs – jättebra!

Solceller hos Bosson

Varför är det jättebra att METRO går i konkurs? Tidningen METRO är en tidning som ingen betalar för och som inte kommer att saknas, men framför allt tärde METRO på Sveriges skogar och förvärrade klimatkrisen. Även om METRO återlämnades till återvinningen så eldades tidningarna upp och därmed ökade CO2-utsläppen. En enda fälld gran förvärrar klimatkrisen.

Av den anledningen bör Expressen, Aftonbladet, Svenska Dagbladet och Dagens Nyheter sluta sälja papperstidningen och fokusera på nättidningen.

Du som fortfarande läser papperstidningen borde skämmas. Säg omgående upp prenumerationen på papperstidningen och prenumerera istället på nättidningen.

Jag vänder mig till Sveriges största kraft gällande Klimatkrisen: De unga tjejerna som skolstrejkar för klimatet. Prata med dina föräldrar om papperstidningen!

Om fem år räknar jag med att vi inte längre har några papperstidningar.

Gällande pappersreklamen uppmanar jag regeringen att lagstifta om förbud mot pappersreklam i butiker och till hushållen samt i papperstidningar. Lagstifta också om minskning av mängden plast och papper i förpackningar av varor.

Civilingenjör Lars Sundström

lars@suntoearth.se

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.