Feta grisen skriker!

Foto Två feta grisar

Klimatkrisen gör att ”Feta grisen skriker”.

Den rika Energibranschen(med Vattenplask AB i spetsen) får nu sänkta subventioner på grund av klimatkrisen och skriker.

Regeringens skatteförslag innehåller bland annat en tredubblad energiskatt på fossila bränslen för kraftvärme, en åttadubbling av koldioxidskatten för fossila bränslen för kraftvärme, avskaffad fri tilldelning av utsläppsrätter till biobränslebaserad kraftvärme och skatt på avfallsförbränning.

Energiföretagen Sverige protesterar och säger man nu tvingas installera fler eldrivna värmepumpar i fjärrvärmenäten. De får väl koppla ur dem vid effektbrist!

Energiföretagen Sverige säger att kraftvärmeverkens elproduktion kommer minska på grund av försämrad lönsamhet.

Ta lite från skattekistan!

Vad är problemet för Energibranschen? Det är väl bara att sluta elda kol och olja som vi alla vill. Idag använder de inte längre så mycket kol och olja ändå.Vill de inte att vi slutar elda sopor från Polen och England?

De får inte längre gratis utsläppsrätter för biobränsle. Vad är problemet? Biobränsle ökar också CO2-halten och förvärrar därmed klimatkrisen.

-Det kostar idag ungefär lika mycket att konsumera el en varm sommardag som under en kall vinterdag och så ser det inte ut i andra länder. Vi kanske måste höja elpriset på vintern och sänka på sommaren. säger energiminister Anders Ygeman. Elbolagen måste kanske köpa sänkt elanvändning av konsumenterna, säger Anders.

Civilingenjör Lars Sundström SunToEarth

lars@suntoearth.se

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.