Fackföreningen Nya Unionens medlemsavgifter har nu fastställts till 1 kr och 50 öre per per månad för 2019.

 Martin Linder ordförande Unionen

Varje månad betalar 650 000 medlemmar drygt 200 kronor i medlemsavgift till Unionen. 

Jag har personligen haft väldigt lite att göra med fackföreningar men min senaste kontakt med någon fackförening klargjorde tydligt att företagets två fackföreningsrepresentanter var de absolut slöaste av företaget 200 anställda…

När nu Unionens styrelse avslöjats med gratis semesterresor med fossilflyg vägrar de att lämna ut reseräkningar och andra resedokument.

Unionen bör som alla andra förtroendevalda välja total transparens istället för mörkläggning.

Om vi idag tänker på svenska fula fiskar är det förstås förbrytare som Arnault och mördare som hon som mördade sin far och försökte mörda sin mor.

Det är så svårt att förstå att personer som Guilliou med flera fortfarande försvarar Arnault.

Kvinnomisshandlare ska låsas in och nyckeln slängas bort.

Jimmie Åkesson, ledare för det som någon kallat för järnrörspartiet medan en moderat riksdagsman mailat mig att beteckningen aluminiumpartiet är lite mer diskret, fossilflyger naturligtvis regelbundet till Thailand och träffade igår på stranden i Phuket, samtidigt som riksdagen kämpar med regeringsbildningen, sin bästa kompis Håkan Hallin som symtomatiskt nog är barägare. Igår avslöjades en av hans riksdagsmän som kvinnoförnedrare och tvingades avgå, men vem är förvånad?

Andra fula fiskar är fackföreningsfolket.Redan på 1970-talet avslöjades Transports ordförande med mygel och fotograferades solbadande på Mallis med paraplydrink på medlemmarnas bekostnad.

Idag har vi Byggnads och Metall med sina gratislägenheter och fria fossilflyg och nu senast Unionen som mörklägger tjänstemännens fria fossilflyg och gratis semestrar.

Vem är det som har sagt att de här förtroendevalda tjänstemännen överhuvudtaget måste resa någonstans? Vi är så naiva!

Det finns ingen fackföreningsrepresentant i Sverige som inte utnyttjar medlemmarna.

Det är mycket värre än vi någonsin kunde tro.

Skulle du tro på Sveriges alla anställda städare och städerskor om de påstod att de bara måste åka till Rio de Janeiro, Sydafrika eller Singapore på konferens för att kunna städa bättre?

Det finns ingen som helst anledning till att någon av Sveriges alla fackföreningsledare måste åka någonstans, allra minst utomlands. Vi har idag mail, sms, telefonsamtal och videosamtal. De behöver inte åka någonstans på andras bekostnad!

Unionens medlemspengar blir på ett år 200 kr x 12 = 2400 kr x 656000 = 1560000000 kr dvs 1,56 miljarder kronor.

Vad gör Unionen med dessa 1,56 miljarder kronor varje år?

Mitt förslag är:

Bilda en ny helt fristående fackförening för tjänstemännen som via elektroniskt direktval väljer styrelsen. Kalla nya fackföreningen t ex ”Nya Unionen” ,”Nya Facket för tjänstemän” eller ”Nya Facket”.

Låt medlemmarna via elektroniskt direktval välja en styrelse om fem personer med fasta löner om 100.000 kr per år. Inga förmåner. Kostnad 800.000 kr.

Anställ 10 personer som elektroniskt sköter all kontakt med medlemmarna och som sköter förhandlingarna med arbetsgivarna elektroniskt och via möten på kontoret i närförort Stockholm. Lön per person 600.000 kr per år. Inga förmåner.Kostnad inkl kontor 9.200.000 kr. Total kostnad 10.000.000 kr per år. 10 miljoner kronor per år i kostnad för Nya Unionen utspritt på 650.000 medlemmar innebär att medlemmarna bara behöver betala 1 kr och 50 öre i medlemsavgift per månad. Hela 198 kronor och 50 öre består idag av Unionens ineffektivitet, mygel, mutor, taxiresor, tjänstebilar, luncher, middagar, fossilflyg, lägenheter, representationsvåningar, semesteranläggningar, onödiga chefer, jurister och PR-folk, annonser, representanter, receptioner, citykontor, kostnader för anhöriga, presenter, alkohol mm.

Resor behövs ej. Fria bilar, resor, lägenheter, luncher, middagar eller betalda fester förbjuds.

De som städar Unionens kontor idag får inga gratis resor eller lägenheter, luncher, middagar eller betalda fester. De kan möjligtvis få stjäla lite Ajax.

Om någon i fackföreningen Nya Unionen vill ge en gåva till någon betalas gåvan av givaren privat.

Ingen i fackföreningen Nya Unionen får ta emot någon som helst gåva eller ersättning för annat arbete.

Om medlem i styrelsen eller anställd tar emot gåva eller annan ersättning innebär det omedelbart avsked utan lön. Inga beroenden får förekomma. Inga reklamkostnader behövs för föreningen.

Lokala fackrepresentanter behövs ej. Är du intresserad av att träffa den slöaste personen på ditt företag, som delvis lever på dina medlemsavgifter, för att endast få löst prat utan innehåll? Du vill förmodligen endast ha justa löneförhöjningar  varje år utan att föda myglare. Om tjänstemännen idag fick ett val mellan hederliga fackföreträdare som erbjuder månadsavgiften 1 kr och 50 öre eller dagens företrädare som erbjuder 200 kr i månadsavgift kan man undra vad de skulle välja?

Civilingenjör Lars Sundström SunToEarth

lars@suntoearth.se

2 reaktioner på ”Fackföreningen Nya Unionens medlemsavgifter har nu fastställts till 1 kr och 50 öre per per månad för 2019.

  1. Schysst skrivet Lars! Jag har av just den anledningen aldrig någonsin varit med i packet! Och när jag var chef på SIFU så predikade jag på mitt första fikasnack att om dom inte var nöjda med mig så skulle de komma in och snacka om det! Jag ville inte ha något djävla fack emellan! Tror du att det gick hem?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.