Facket är packet

Annika Elias Foto SVT

Alla har läst om hur facket försnillar pengar i stor skala. Detta försnillande har pågått sedan 1930 – talet. Den senaste skandalen gäller Ledarna. I över ett decennium har Ledarna styrts av Annika Elias och Per Hedelin. Elias och Hedelin kostade 40,5 miljoner kronor i lön, förmåner och sociala kostnader, inklusive pensioner. Nya vd:n Helena Hedlund som tjänar 1,7 miljoner kronor har också dyr tjänstebil precis som nye ordförande Andreas Miller som tjänar 1,8 miljoner kronor och har en dyr hybridvolvo  plus fria tågresor. Tio av cheferna har tjänstebilar som exempelvis Porsche.

Andreas Miller Foto Ledarna

Utöver det har de fått flera andra förmåner – som att få ta med makar och barn på utlandsresor.

Uppskattningsvis hälften av sossarnas och vänsterns riksdagsledamöter är före detta fackrepresentanter. Precis som statsminister Löfven har de alla fått gratis lägenheter eller utlandsresor.

Dagens fack är inget vänsterfolk. Dagens fack är ett pack. De är precis lika giriga som kapitalets män.


Helena Hedlund Foto Ledarna

Men facket är värre för de ska ju skydda den lilla människan.

Men det är egentligen inte så synd om fackmedlemmarna. De har ett fritt val. Det är bara att gå ur facket. Fackrepresentanterna skor sig på medlemmarna.

Ett just fack kostar, som jag skrev tidigare, max 20 kr per månad i fackavgift.

Det här med facket är som med kungen. De behövs inte.

Eftersom ingen av packet kommer att skapa ett just fack finns det bara en lösning. Gör som med TV-avgiften.

Statens Fackförening

Dra av 20 kr per månad i skatt och starta Statens fackförening.

Som grundprincip bör Statens Fackförening höja allas löner lika mycket och ungefär i höjd med inflationen. Sedan får Statens fackförening förhandla med regeringen gällande polislönerna och lärarlönerna m fl.

Ett förslag på lämplig ordförande för Statens Fackförening är Leif GW Persson. Han behöver inte jobba så mycket, bara hålla ett vakande öga. Han kan ta Statens fackförening i örat om de inte sköter sig.

Vad ska då alla fackrepresentanter göra?

De får börja jobba som vi andra.

Sista minuten: Läser att Ann-Therése Enarsson, TCO, och Carl Melin, TCO, skriver: ”Andra tar efter den svenska modellen – vi nedmonterar den”. Det visar att facket inte har förstått nånting alls. Facket nedmonterar sig självt!

Civilingenjör Lars Sundström SunToEarth

lars@suntoearth.se

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.