De anställda skäms

Magnus Hall, snart på fall, Foto Vattenfall

Vattenfall skriver så här:

”Vattenfall har beslutat investera i ett nytt värmeverk i Uppsala. Därmed fasar Vattenfall ut det sista fossila bränslet för att ge Uppsalaborna möjlighet till en fossilfri uppvärmning. Som komplement undersöks förutsättningarna för att addera en turbin för elproduktion.

Vattenfall har beslutat att totalt investera cirka 3,5 miljarder kronor i produktionsverksamhet och nät i Uppsala för att effektivisera värmeproduktionen och fasa ut fossila bränslen. I enlighet med samarbetet med Uppsala Klimatprotokoll har Vattenfall åtagit sig att halvera utsläppen av koldioxid fram till 2020 och bli helt koldioxidneutrala till 2030. Ett mål som nu infrias.

För Vattenfall är det här en stor och viktig investering i arbetet för att skapa en fossilfri framtid för oss och våra kunder inom en generation. Att ersätta fossila bränslen i Uppsala ger också ett stort bidrag till Uppsala stads strävan att nå klimatneutralitet till 2030, säger Magnus Hall, VD på Vattenfall.

Med satsningen på att bygga ett nytt värmeverk kommer Vattenfall att elda 100 procent förnybara eller återvunna bränslen.”

Varför kan de inte säga sanningen. Ingen tror ju på dem ändå.

De borde skrivit så här:

”Vattenfall har beslutat investera i ett nytt värmeverk i Uppsala. Därmed kommer vi elda en procent olja, ca tjugo procent plast, gummi och papper och ca åttio procent förnybart bränsle.

Vi kommer fortfarande elda fossil energi men mycket mindre än idag.”

Ingen förbättring kommer att ske på Vattenfall förrän storljugarn är borta. Idag tappar Vattenfall enorma ekonomiska medel varje dag bara på grund av att de anställda skäms. Det finns ingen stolthet kvar.

Ser idag att Vattenfall håller med reklammössor för skidåkarna på TV.

Den dag Vattenfall börjar göra rätt behövs ingen reklam.

Vattenfall lägger idag över en miljard per år på onödig reklam.

Dessutom: Det är ju självklart att installera en turbin nu när kärnkraften försvinner.

Civilingenjör Lars Sundström SunToEarth

lars@suntoearth.se

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.