Bensinupproret 2.0 är ett rikemansuppror

Bättre med solceller och elbil Foto Peter Fras

Höj därför bensinskatten så att bensinpriset blir 20 kr per liter.

Vi har har i Sverige 10,2 miljoner innevånare och ca 4 miljoner privata ägare till bränsledrivna personbilar. De privata ägarna till personbilar är en välbärgad minoritet som vill ha ökat välstånd. Bensinupproret stöttas med ekonomiska medel av moderaterna, kristdemokraterna och sverigedemokraterna.

De flesta i Sverige har inte råd med bil eller har valt av miljöskäl eller annat skäl att inte ha bil.Dessa ägare av personbilar är välbärgade. Om de inte har råd att äga bil får de göra som resten av befolkningen och avstå från bilägande.

De som är frontfigurer i upproret är välbärgade. Mycket vill ha mer.

Fördelen med höjning av bensinskatten är förutom att klimatet förbättras också att vi får en fördelning från de fattiga till de rika.

Idag drar bilarna så lite som en halv liter per mil varför det är billigare bränsle idag än för 20 år sedan då bilarna drog en liter milen.

Om vi höjer skatten på diesel och bensin minskar nöjesåkandet, de höga hastigheterna och slöseriet. Det är mycket vanligt idag att man kör 20 till 30 km per timme över hastighetsgränserna. Ta bort gratisbränslet för tjänstebilarna och låt förarna betala bränslet själva.

Civilingenjör Lars Sundström SunToEarth

lars@suntoearth.se

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.