Äntligen! Äntligen! Äntligen! ”Så här räddar vi elnätet från elbilen”

Det säger blivande? effektministern och liberale lokalpolitikern i Mölndal civilingenjören  Anders Kjellström.

 ”Troligen har vi nu en världsstandard på Smarta hem och Smarta fastigheter i dotdot över Thread! Det betyder att Smarta hem går över i Internet of Things!”

Anders Kjellströms nya företag IPv6home AB fick nyligen amerikanska utmärkelsen ”Innovation Enabler” i www.threadgroup.org och  ett gratis medlemskap värt 15 000 dollar  för att de tar fram ett Thread certifierat öppet styrsystem för värmesystem i villor!

-Vi bygger nu två testanläggningar en i Mölndal och en på Gotland. I Mölndal har vi under våren kopplat ihop en laddbox för vår elbil med samstyrning av värmesystem och energimätare som ser till att våra säkringar inte ryker! Testbädden i Mölndal har varit en del av ett examensarbete, säger Anders Kjellström.

-Vi kommer att visa detta på Almedalsveckan 4:e juli klockan 16:30. Länk till seminariet ”Så här räddar vi elnätet från elbilen”  finns på vår nya hemsida www.ipv6home.se  säger Anders.

-I samband med Almedalsveckan kommer vi även dela ut vårt Nyhetsbrev ”Effektmagasinet”
och ni som inte kommer till Almedalsveckan kan få Nyhetsbrevet skickat som en pdf.

Anders Kjellström är mest känd för att ha uppfunnit Behovsboboxen som kan styra fastighetsägarens elförbrukning till de timmar som har lågt elpris. Behovsboboxen testas sedan ett par år på Kungliga Tekniska Högskolan. Anders har också byggt om sin villa till en av Sveriges energieffektivaste.

Anders har minskat sin elförbrukning i den stora 70-talsvillan från 35.000 kWh till ca 10.000 kWh per år.

Behovsboboxen är förbrukarflexibilitet i praktiken. Det som saknas på på elmarknaden är att de flesta elbolagen är urusla på att marknadsföra timtaxan, vilken behövs för att kunna använda Behovsboboxen.

Som liberal politiker är Anders inte mycket för solenergi men han ska ändå installera tolv solcellspaneler på sommarstugan på Gotland i sommar fick jag veta när han hälsade på hos mig förra veckan.

 

Civilingenjör Lars Sundström SunToEarth

Bilden: Anders systemritning

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.