Telge Energis mail till nya kunder

SunToEarth: Alla Sveriges över 300 elbolag tävlar i sin marknadsföring om att visa upp solenergi, vindkraft och vattenkraft. Inget av Sveriges över 300 elbolag skriver i sin marknadsföring att de har fin el från förbränning av avfall, fin kolkraftsel och fin kärnkraftsel. Här skulle det kännas befriande med lite ärlighet.

 

Telge Energi:

Hej,

Genom att du valt oss visar du att du tar klimatfrågan på allvar och bidrar till en bättre framtid. I detta nyhetsbrev lyfter vi den förnybara energirevolution som pågår och hur du kan påverka genom ditt val av elavtal. Trevlig läsning!

SunToEarth: Varför har då Telge Energi el från förbränning av avfall, el från förbränning av kol och el från kärnkraft?

 SunToEarth: Avdelning ”De andra är dumma”

Telge Energi:

Missa inte att anmäla din flytt

Glöm inte att anmäla din flytt till oss i god tid så du inte plötsligt står utan elavtal och betalar ett onödigt högt pris. Flytta ditt elavtal enkelt på Mina sidor eller kontakta oss på 08-122 257 57.

SunToEarth: Varför tar Telge Energi då själva ut ett ett onödigt högt pris från kunder som glömmer förnya sitt elavtal med Telge Energi? Svaret är: Telge Energi vill tjäna mer pengar.

Telge Energi:

Värva en vän till ren el

Se till att dina nära och kära, vänner och bekanta byter till ett rent elbolag. När de tecknar elavtal med oss genom dig så drar vi av 400 kr på kommande räkning för både dig och din vän.

 SunToEarth: Varför har då Telge Energi el från sopförbränning,  kol och kärnkraft?

 SunToEarth: Varför har inte Telge Energi rörlig timtaxa(till och med Vattenfall har rörlig timtaxa)? Rörlig timtaxa främjar den förbrukarflexibilitet som är nödvändig vid övergången till 100 % förnybar el. Sveriges samtliga demokratiska partier i riksdagen är överens om övergång till 100 % förnybar el fram till 2040.

 

Civilingenjör Lars Sundström SunToEarth

Bilden: Vällingby brandstation Stockholm Stad

 

 

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.