Östersundshem spar 50%

Enligt Kristian Olsson på Östersundshem har man nått mycket stora vattenbesparingar och energibesparingar vid införande av individuell vattenmätning.

Som mest har vattenförbrukningen för vissa hus sjunkit med nästan 50% efter installation av vattenmätare. Samtidigt har man sparat stora energimängder gällande varmvattnet.

I vissa fall har vattenbesparingen börjat redan efter att informationen om vattenmätarna kommit men innan vattenmätarna installerats.

Östersundshem satsar också i nyproduktionen på energieffektiva hus och solceller.

Alla förstår att man är mycket mer sparsam om man får betala själv. Det blir också mer rättvist. Varför ska du betala varmvattnet för dem som slösar?

De enda som inte förstår detta är Boverket som fick i uppdrag av regeringen att utreda frågan. Boverket tyckte att det var bra som det är.

Det borde vara lag på obligatorisk vattenmätare i alla lägenheter. Genom elektronisk avläsning får du betala det du förbrukar via hyresavin.

Civilingenjör Lars Sundström SunToEarth

Fotot: På Storängshallen i Huddinge har man monterat 60 solcellspaneler på fasaden.

 

2 reaktioner på ”Östersundshem spar 50%

 1. Hej. Intressant, icke desto mindre för att Boverket har ställt sig nekande till individuell mätning. (men visst dte finns argument för det)
  Det jag är nyfiken på är hur vet man att vattenförbrukningen i ett hem har sjunkit med 50% när man installerat mätning? Hur visste man hur mycket vatten dte gick innan mätning???

  1. Hej Marcel!

   Man vet bara hur mycket som vattenförbrukningen minskat per befintlig vattenmätare vilken ibland sitter en per huskropp och ibland en per flera huskroppar.

   Mvh
   Lars Sundström

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.