Korrespondens med Svenska Kraftnät

Korrespondens med Svenska Kraftnät gällande bortslarvad statistik.

Hej!

SunToEarth avslöjar: ”Svenska Kraftnät sköter inte sitt uppdrag” och ”EON:s senaste idioti”.

Mvh

Civilingenjör Lars Sundström SunToEarth
https://suntoearth.wordpress.com/

 

Hej Lars,

Tack för ditt mail; med anledning av ditt inlägg:

”Ett av uppdragen för Svenska Kraftnät, SvK, är att redovisa statistik gällande elanvändningen i Sverige. Detta uppdrag har SvK misslyckats med i år. Gällande september och oktober 2017 har SvK inte lyckats med att ta fram statistik för vindkraften i Sverige.”

 Det stämmer att vi ligger efter med publiceringen av statistik på vår externa webbplats, för närvarande är eftersläpningen ett par månader. Märk dock väl att Svenska kraftnäts statistik publiceras med en ganska stor eftersläpning eftersom datan vi redovisar är verkliga utfall efter avräkning, vilket vi också förtydligar på vår webbplats. Vi hoppas kunna presentera den av dig efterfrågade statistiken strax före eller någon gång efter årsskiftet.

Hälsningar,

Olof, Svenska kraftnät

 

Hej Olof,

Tack för ditt mailsvar.

Jag vill börja med att informera dig om att denna mail-korrespondens från och med nu kommer att publiceras.

I Sverige har vi öppenhet och transparens som en viktig princip och därför blir jag ytterst förvånad över din respons på mitt mail. Alla elkraftkällor i Sverige redovisas timme för timme på NordPool ner till enstaka kWh.

Sedan den 5 september fungerar inte detta längre för vindkraften. Allt annat redovisas ner till minsta detalj. Självklart vet jag att dessa siffror är preliminära och att exakt statistik kommer långt senare men det är inte huvudsaken. Den preliminära statistik som redovisas dagligen på NordPool är ytterst viktigt och nu har ni ”tappat bort” statistiken och meddelar detta utan någon som helst ursäkt.

Ber därför om ett svar från ansvarig person på Svenska Kraftnät gällande detta då det tycks som så att du kanske bara sitter på kundtjänst eftersom jag varken får ett efternamn eller titel och dessutom Kraftnät med liten bokstav.

Mvh

Civilingenjör Lars Sundström SunToEarth

Fotot: Solfångare på nybyggt hus i Tyresö.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.