Jag vann över Svenska Kraftnät!

Efter att  ha klagat hos Affärsverket Svenska Kraftnät och  NordPool över SvK:s totala upphörande av redovisning av vindkraftstatistiken på NordPool från och med sedan den 5:e september 2017 och via diverse artiklar ifrågasatt SvK:s agerande har man nu på Svenska Kraftnät gett upp försöken att smussla bort vindkraftstatistiken från NordPool. Det visar att trägen vinner.

Efter att jag idag, dagen före dopparedagen, doppade min näsa i NordPools statistik upptäckte jag att SvK nu plötsligt börjat redovisa vindkraftstatistiken på NordPool igen! Visserligen är Svk inte helt ikapp men statistiken som tidigare visades dagligen är nu plötsligt framme vid 10 december 2017. Jag räknar med att SvK snart kommer helt ikapp och jag kommer att fortsätta vara en nagel i ögat på dem.

Det är en ganska märklig utveckling. Fram till helt nyligen påstod SvK:s presstalesman Olov Klingvall att statistiken inte alls skulle visas på NordPool men det blev kanske för svettigt för dem.

Denna utveckling får mig att, med förnyad kraft, fortsätta vara en nagel i ögat på inte bara SvK utan också EnergiForsk, Energibolagen, Energimyndigheten, Energimarknadsinspektionen, Ingenjörsvetenskapsakademin och inte minst energibolag som Vattenfall, Fortum, EON, Skellefteå kraft m fl.

Dagen till ära producerade vindkraften idag vid 11-tiden 5.509 MW elkraft vilket var 25,5 % av totala elkraftproduktionen i Sverige. Tidigt i morse var vindkraftens andel uppe i 27 %. Detta trots att vi nu i Sverige har de absolut mörkaste vinterdagarna.

 

Med önskan om en God Jul och ett Gott Nytt år

tecknar

Civilingenjör Lars Sundström SunToEarth

 

 

 

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.